Anpassning av bil i Älmhult med omnejd

Behöver du göra om bilen så att den passar dina syften och de förutsättningarna du använder bilen i? Vi anpassar din bil så att det passar dig, vare sig du reser mycket i tjänsten, är i behov av mer extrabelysning eller behöver utföra en motoroptimering för att spara bränsle. Vi finns till förfogande i Älmhult men tar även kunder från Ljungby, Växjö, Hässleholm osb. Behövs det åker vi även ut till våra kunder.

Kontakta oss

Montering av extraljus till din bil / lastbil

Åker du ofta på obelysta landsvägar under kvällstid, är det en företagsbil som behöver arbetsbelysning? då har du kommit rätt. Vi monterar extraljus med hållare samtidigt som vi har tät dialog med våra kunder kring vilka förutsättningar de har, så att vi kan erbjuda en riktigt bra lösning. Vi säljer även extraljus till kunderna. Vi har valt att arbeta med extraljus från det välkända märket Vool. Läs mer om Vool här!

Modul-system

Modul-System är en av världens ledande leverantör av inredningar för servicebilar. Vi förvandlar din tomma bil till ett fullutrustat servicefordon. Våra kompletta påbyggnadslösningar kan förutom bilinredning och hyllsystem innefatta golv- och väggbeklädnad, elsystem, inverters, tillbehör, bildekor m.m. Vi utrustar alla typer av servicebilar som exempelvis lätta transportbilar, pickuper och personbilar. Oavsett vilken sektor du arbetar inom, eller vilket fordon du kör, har vi en inredningslösning som passar perfekt, oavsett om du vill utrusta en bil eller en hel flotta. 

Montering av mobilhållare 

Har du tröttnat på att mobilen glider omkring i bilen när du kör men ändå vill ladda den? Med rätt hållare för mobil, dator eller surfplatta blir det säkrare både för föraren och andra i trafiken! Med eller utan laddnig, där era önskemål blir vår verklighet. Vi erbjuder montering och inkoppling med dolda kablar och avsäkrat på rätt plats. Vi jobbar enbart med sortiment från Brodit som vi vet håller våra högt ställda krav. Passar perfekt i arbetsfordon men även till bilen eller cyckeln. Klicka på loggan nedan för mer information eller kontakta oss via mejl.

Motoroptimering / omkodning

Vi erbjuder nu våra nya och befintliga kunder att kunna lämna in bilen för Motoroptimering samtidigt som ni har bilen inne för foliering eller solfilmsmontering. Saknar du det lilla extra vid en omkörning för att göra den säkrare och tryggare? Vill du kanske spara 1km / mil nu när bränslepriserna ökar? Fördelarna är många, det beror på hur mycket du använder höger foten. Vi jobbar med en speciell utrustning och varje bil programmeras individuellt för att du ska känna dig trygg med att din bil får den bästa möjliga programmeringen.
Läs gärna mer på OptiTechs hemsida för den sista informationen.

Montering av stenskottsfilm

Vi på Soltex har grundlig utbildning av att sätta stenskottsfilm så att du som kund kan känna dig helt säker när du lämnar din bil till oss. Precis som med foliering är vi grudligt utbildade för att ge dig den bästa servicen. Fördelen med stenskottsfilm även kallat PPF är att den står emot väldigt mycket slitage och orginallacken är som ny när denna demonteras, man kan även montera detta som inlastningsskydd i bagage och instegsskydd på tröskellåda för att minimera repor vid in och ursteg. Vi har valt att jobba exklusivt med stenskottsfilm som vi anser är bäst i klassen avseende skydd, självläkning, optisk klarhet. Som så mycket annat jobbar vi ihop med bilhandlarna för att erbjuda kunderna den bästa servicen, är ni intresserade av att montera detta på ert nya fordon? Prata med er säljare så sköter vi resten. Stenskottsfilmen monteras på Motorhuv, Frontspoiler, framskärmar, och A-stolpar samt backspeglar förslagsvis, men är helt individuellt vad man önskar.

Bilvård

Att glädjen att ha en ren och snygg bil är svårslaget! Hos oss på Soltex kan du lämna bilen och vara trygg med att du får det vi kommit överens om utan tråkiga överraskningar! Vi finns i Älmhult, men har många kunder från Växjö och andra närområden – boka din tid här!
Vi gör allt ifrån enklare tvätt till våtslipning av bilar och allt däremellan! Vår specialitet är glanspolering med invändig städ. 

Bilvårdsprodukter

Vi säljer även bilvårdsprodukter från Bilvårdsexperten och Mothers så att du kan sköta om din bil efter en behandling från oss. Eller om du vill sköta om bilen helt själv, vi har produkterna och supporten är gratis hos oss!

Priser för bilvård och bilanpassning

Alla våra priser anpassas efter dig som kund, därför skall dessa priser ses som en riktlinje. Tillsammans kommer vi överens om vad som passar just dig!

Prislista bilvård

 • Biltvätt utvändig tvätt budget

  250 kr

  Kall och alkalisk, avfettning, avspolning, högtryck

 • Biltvätt utvändig tvätt standard

  350 kr

  Kall och alkalisk, högtryck, svampning, torkning

 • Biltvätt utvändig tvätt lyx

  410 kr

  Kall, alkalisk, fälgrent, svampning, dörrgångar

 • Invändig rekond Invändig rengöring budget

  250 kr

  Tvätt av gummimattor.dammsugning, golv, säten

 • Invändig rekond invändig rengöring standard

  350 kr

  Tvätt av gummimattor, dammsugning, tork, fönsterputs

 • Klädseltvätt vätsketvätt

  300 kr / sittplats

  Våtdammsugning av tygsäten, tygolv

 • Invändig sanering luktsanering, smutssanering

  2500 kr

  Våt och torrsanering av ordentlig smuts inredningar

 • Vaxning maskinvaxning nivå 1

  1690 kr

  Efter tvätt maskinvaxas bilen med Mothers vax

 • Polering / Vaxning lackrengöring nivå 2

  2690 kr

  Enkelpolering för glans och sedan maskinvaxning

 • Polering/Vaxning polering nivå 3

  3690 kr

  2-stegspolering för mindre repor, maskinvaxning

 • Polering/Vaxning polering/repborttagning nivå 4

  4690 kr

  3-stegspolering repor i lacken, vaxning

 • Polering/Vaxning/Glansförstärkning polering/repborttagning nivå 5

  5200 kr

  3-stegspolering repor i lacken, vaxning samt extra lager skydd

 • Renovering repiga sller matta strålkastare

  500 kr

  Polering och vaxning 1 strålkastare

 • Skyddsfilm stenskottsfilm på 1 strålkastare

  500 kr

  Alternativ för vaxning efter polering av strålkastare

 • Stenskottsfilm skyddande film på utsatta ytor

  600 kr

  Ger en skyddande yta på tex fronten, pris per timme

 • Lackkorrigering våtslip

  600 kr

  Våtslipningar av tex. rinningar, pris per timme

 • Montering solfilm 1 bakruta

  1500 kr

  Valfri nyans

 • Montering solfilm 2 st framdörrar

  1600 kr

  Valfri nyans

 • Montering solfilm 3 bakre rutor

  2900 kr

  Valfri nyans

 • Montering solfilm 5 bakre rutor

  3400 kr

  Valfri nyans

 • Montering solfilm 7 bakre rutor

  3800 kr

  Valfri nyans

 • Hämtning/Lämning inom Älmhults kommun

  200 kr

  Bilar kan hämtas/lämnas vid inlämningstillfället

 • Chrome Delete

  Fr. 2149 kr

  Vi folierar bort chrome enligt önskemål.

 • Toning Bilnkers/Bakljus

  795 kr

  Val av toningsgrad